

National Space Council Users' Advisory Group

Thursday, February 23, 2023, Users' Advisory Group (UAG) Meeting Agenda

JW Marriott, Salon III 1331 Pennsylvania Avenue NW Washington, DC 20004

(Presentations: https://www.nasa.gov/content/national-space-council-users-advisory-group-nspc-uag)

(Livestream: https://bit.ly/NSPC-FEB)

U.S. Eastern Time Shown – Session Times Subject to Change at Chair's Discretion

9:00-9:05	Users' Advisory Group Convenes	Mr. James J. Miller, Executive Secretary, UAG, NASA HQ
(5 min)		
9:05-9:20	Welcome & Opening Remarks	Mr. Chirag Parikh, Deputy Assistant to the President &
(15 min)		Executive Secretary of the NSpC
9:20-9:35	Meeting Objectives & Member Introductions	Gen. Lester Lyles (USAF ret.), Chair, UAG
(15 min)		
9:35-11:00	Space Enterprise Expert Presentations	Guest Speakers
(1 hrs 25 min)		
9:35-9:40	The Essential American Space Enterprise	Dr. Buzz Aldrin, Apollo 11 Astronaut
(5 min)	(Virtual Address)	
9:40-10:00	Military Space Priorities	Gen David D. Thompson, Vice Chief of Space Operations,
(20 min)		USSF
10:00-10:20	Civil Space Priorities	Col Pamela Melroy (USAF, ret.), Deputy Administrator,
(20 min)		NASA
10:20-10:40	Commercial Space Priorities	Dr. Richard DalBello, Director, Office of Space Commerce,
(20 min)		NOAA
10:40-11:00	Space Science Priorities	Dr. Thomas Zurbuchen, Former Associate Administrator,
(20 min)		Science Mission Directorate, NASA
11:00-11:30	Lunch Break	
(30 min)		
11:30-13:00	Subcommittee Updates (15 min each)	Subcommittee Chairs
(1 hr 30 min)		
11:30-11:45	Exploration and Discovery	Dr. Lance Bush
(15 min)		
11:45-12:00	Economic Development and Industrial Base	The Hon. Eric Fanning
(15 min)		
12:00-12:15	Climate and Societal Benefits	Dr. Kate Marvel
(15 min)	D	
12:15-12:30	Data and Emerging Technology	Dr. Dan Hastings
(15 min)	CTEME 1 D' 1	M. M. 1. V 1
12:30-12:45	STEM Education, Diversity & Inclusion and	Ms. Mandy Vaughn
(15 min) 12:45-13:00	Outreach National Consults	Com Loston Lulos LICAE not
(15 min)	National Security	Gen. Lester Lyles, USAF ret.
13:00-13:15	Next Steps and Closing Remarks	All members, led by Chair
(15 min)	Treat Steps and Clusing Itematiks	An incliners, icu by Chair
13:15	A J:	
15:15	Adjourn	

Public Input:

To submit a question, comment, or idea to the UAG, please use the following e-mail: contact@spacecounciluag.org

Please note: Anything sent to this email account may be subject to future public release under applicable federal laws and regulations. As such, please do not send information or documents that are classified, proprietary, trade secrets, contain personally sensitive information, or are otherwise inappropriate for public release.