NASA News

Kennedy Space Center, Fla.
321-867-2468


Oct. 31, 1994
 
STATUS REPORT : S-19941031
 
 
NASA's Space Shuttle Processing Status Report
 
 
MISSION: STS-66 -- ATLAS-3/CRISTA-SPAS

VEHICLE: Atlantis/OV-104
ORBITAL ALTITUDE: 189 sm
LOCATION: Pad 39B
INCLINATION: 57 degrees
LAUNCH DATE: Nov. 3
CREW SIZE: 6
LAUNCH TIME: 11:56 a.m. EST
LAUNCH WINDOW: 1 hour/2 minutes
KSC LANDING DATE/TIME: Nov. 14/7:42 a.m.
MISSION DURATION: 10 days/20 hours

NOTE: A Delta vehicle with NASA's Wind payload is scheduled for launch at 4:31 a.m. Tuesday, Nov. 1, from Cape Canaveral Air Station's complex 17B. If this Delta launch slips 24-hours, launch of Atlantis will be delayed 24 hours as well. If this occurs, an additional 24-hour hold will be inserted at the T-27 hour mark and launch of mission STS-66 will be rescheduled for Friday, Nov. 4, at 11:58 a.m. EST. At this time, the Delta/Wind launch remains on schedule.

IN WORK TODAY:
STS-66 crew arrival (11:30 a.m.)
Countdown begins at T-43 hours (4 p.m.)
Final payload servicing for flight

WORK COMPLETED:
Water spray boiler inspections
Aft engine compartment close-outs
Countdown preparations

WORK SCHEDULED THIS WEEK:
Close payload bay doors for flight (early Tuesday)
Load on board cryogenic tanks (2 p.m. Tuesday)
Retract rotating service structure (1 p.m. Wednesday)
Load external tank (3:36 a.m. Thursday)

SUMMARY OF BUILT-IN HOLDS FOR STS-66

T-TIME ------- LENGTH OF HOLD ------- HOLD BEGINS --------HOLD ENDS

T-27 hours ---- 4 hours ---------- 8:00 a.m. Tues.---- 12:00 p.m. Tues.
T-19 hours --- 4 hours ---------- 8:00 p.m. Tues.---- 12:00 a.m. Wed.
T-11 hours --- 13 hrs.,36 mins. -- 8:00 a.m. Wed.------ 9:36 p.m. Wed.
T-6 hours ---- 1 hour ----------- 2:36 a.m. Thurs.---- 3:36 a.m. Thurs.
T-3 hours ---- 2 hours ---------- 6:36 a.m. Thurs.---- 8:36 a.m. Thurs.
T-20 minutes -- 10 minutes ------- 11:16 a.m. Thurs.--- 11:26 a.m. Thurs.
T-9 minutes - 10 minutes-------- 11:37 a.m. Thurs.--- 11:47 a.m. Thurs.

CREW FOR MISSION STS-66

Commander (CDR): Don McMonagle (red team)
Pilot (PLT): Curtis Brown (blue team)
Mission Specialist (MS1): Ellen Ochoa (red team)
Mission Specialist (MS2): Joseph Tanner (red team)
Mission Specialist (MS3): Jean-Francois Clervoy (blue team)
Mission Specialist (MS4): Scott Parazynski (blue team)

SUMMARY OF STS-66 LAUNCH DAY CREW ACTIVITIES

Thursday, Nov. 3, 1994
7:01 a.m. Wake up
7:31 a.m. Lunch/Breakfast
7:31 a.m. Crew Photo
8:01 a.m. Weather briefing (CDR, PLT, MS2)
8:01 a.m. Don flight equipment (MS1, MS3, MS4)
8:11 a.m. Don flight equipment (CDR, PLT, MS2)
8:41 a.m. Depart for launch pad 39B
9:11 a.m. Arrive at white room and begin ingress
10:26 a.m. Close crew hatch
11:56 a.m. Launch


 

- end -


text-only version of this release

To receive status reports and news releases issued from the Kennedy Space Center Newsroom electronically, send a blank e-mail message to ksc-subscribe@newsletters.nasa.gov. To unsubscribe, send a blank e-mail message to ksc-unsubscribe@newsletters.nasa.gov. The system will confirm your request via e-mail.